Wat kun je doen met je sloopauto?

Wat kun je doen met je sloopauto?

13 oktober 2022 Uit Door Redactie

Tegenwoordig weten mensen niet precies wat ze aan moeten doen met een sloopauto. Dit is zeker niet raar, omdat je ook niet veel met een sloopauto kunt doen. Je kunt er ook niet meer mee rijden en dit komt doordat je niet door de keuring heen kwam. Een sloopauto kun je nog wel laten maken, maar niet in elk geval is dat het meer waard. De reparatiekosten zijn soms te hoog vergeleken de dagwaarde van de auto. Het slimste wat je dan kunt doen is een sloopauto verkopen en dit kun je op diverse optie gaan aanplakken. Er zijn een hoop manieren om dit te doen en waar je dus ook gebruik van kan maken. Voor de ene optie is meer kennis en ervaring nodig, vergeleken een andere methode. Maar wat zijn de diverse manieren om je auto te verkopen? 

De online-advertentie 

Veel mensen kiezen ervoor om zelf een sloopauto te gaan proberen te verkopen via internet met door een advertentie. Dit lukt vaak wel maar deze optie bevat vaak nadelen. Je kunt er veel geld mee verdienen, maar tegelijk kan dit ook maanden lang duren. Dit is natuurlijk vervelend als je snel je auto wilt verkopen om daarna een nieuwe aan te schaffen. Bij een online-advertentie moet je erg goed opletten om een aantrekkelijke advertentie samenstellen. Mensen met een sloopauto willen veel informatie krijgen over het voertuig zodat ze geen miskoop maken. Hierbij zijn goede foto’s van belang en ook alle informatie moet in de beschrijving staan.

Sloopauto verkopen aan de autosloop

De laatste tijden kun je een sloopauto laten inleveren bij een sloperij en dit brengt voordelen met zich mee. Je bent meestal binnen 24 uur van je sloopauto af en dit is een groot voordeel, want bij de online advertentie kan dit maanden duren. Daarnaast krijg je een vrijwaring code voor je sloopauto, zodat deze van je naam wordt verwijderd. Ook zorgt dit ervoor dat je geen belasting en verzekering meer van de auto betaalt. Daarnaast krijg je ook een kleine vergoeding terug voor het inleveren. Deze vergoeding kun je bijvoorbeeld bijleggen voor het aanschaffen van een nieuwe auto. Als je op zoek bent naar een autosloop is het belangrijk dat je kijkt naar de erkenningen van het bedrijf. Een autosloperij moet erkend zijn door het ARN en RDW, dan weet je zeker dat je een vrijwaring ontvangt en de sloopauto duurzaam wordt gesloopt.