Wat is de definitie van sloperij?

Wat is de definitie van sloperij?

7 april 2022 Uit Door Redactie

Een bedrijf waar auto’s uit elkaar gehaald worden. De autosloperijen zijn gespecialiseerd in het milieuvriendelijke recyclen van de sloopauto. Wanneer je geconstateerd hebt dat jouw auto een sloopauto is, is het mogelijk om jouw auto naar een autosloperij te brengen of laten ophalen door een ophaalservice.

Auto onderdelen

Van de sloopauto’s worden bruikbare auto onderdelen gedemonteerd. Van de auto onderdelen worden heldere foto’s gemaakt. De foto’s worden op de website geplaatst en actueel bijgehouden. Nu zijn de auto onderdelen klaar voor de verkoop. De auto onderdelen kunnen via verschillende platformen aangeboden worden. Vaak ook mogelijk om bij de sloperij op te halen.

Occasions

Occasions of te wel tweedehandse auto’s worden in sommige gevallen verkocht bij een autodemontagebedrijf. Deze hebben een aanliggende wagenpark met een ruim aanbod aan occasions. Vaak voor een laag budget maar ook voor een wat duurdere prijsklasse.

Schadeauto’s

autosloperijvanderven.nl/

Schadeauto de naam zegt het al is een auto die schade heeft. Het kan om lichte schade gaan, die relatief goedkoop en makkelijk is om te repareren met gebruikte auto onderdelen. Maar het kan ook om zware schade gaan, dit kan komen door een (zwaar) ongeluk. Een schadeauto kan dienen om te op te knappen of voor de bruikbare auto onderdelen.

Sloopauto’s

Sloopauto’s zijn auto’s die letterlijk bestemd zijn voor de sloop door teveel mankementen en schades. Als de auto niet meer rijd, niet meer door de apk keuring komt, een te hoge kilometerstand heeft in combinatie met veel mankementen of de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van de auto is de auto bestemd voor de sloop. De sloopauto kan opgehaald worden door een ophaalservice van een autosloperij.

Autokerkhof

Bij een autosloperij zit in de meeste gevallen een groot terrein waar voertuigen opgestapeld of naast elkaar staan. Bij een autokerkhof kunnen klanten zelf auto onderdelen van een voertuig afhalen. Op het terrein zijn er veel merken en modellen aanwezig.