Waarom auto importeren uit Duitsland?

Waarom auto importeren uit Duitsland?

29 juli 2022 Uit Door Redactie

Anno 2022 is het in Nederland heel populair om een auto in Duitsland te kopen. De auto’s in Duitsland zijn vaak een stuk goedkoper en het aanbod is veel groter. Dit komt doordat er meer mensen in Duitsland wonen en dit betekent natuurlijk meer auto’s. De prijzen zijn heel gunstig en daarom importeren veel mensen een auto uit Duitsland. Als je een auto wilt importeren vanuit Duitsland moet je wel bepaalde dingen regelen. Je wilt namelijk een Nederlands kenteken krijgen, maar hier moet je wel wat voor doen. Je moet namelijk BPM betalen over je voertuig dat je geïmporteerd hebt. BPM is hierbij heel belangrijk, anders is er geen mogelijkheid waarop je de auto in Nederland kunt gebruiken. Wat is BPM precies en hoe doe je BPM aangifte? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat is BPM?

BPM staat voor belasting personenauto’s en motorrijwielen. Dit betekent dat je voor ieder voertuig in Nederland belasting betaald als je deze wilt laten registreren. Je moet op verschillende momenten BPM betalen voor je voertuig. Dit is wanneer je een auto importeert uit het buitenland en deze op je naam wilt zetten. Ook als je een bestelauto tot personenauto ombouwt en natuurlijk ook als je voertuig opeens meer CO2-uitstoot veroorzaakt. De BPM wordt namelijk berekend aan de hand van de CO2-uitstoot van de auto. Hoe meer CO2-uitstoot je auto veroorzaakt, hoe meer BPM je moet betalen. Dit is zo gedaan om milieuvriendelijk autorijden te stimuleren onder de Nederlandse bevolking. Je kunt op verschillende manieren de BPM berekenen van je voertuig. Op het internet heb je hier ook speciale rekentools voor, zodat je het zelf niet hoeft uit te rekenen. Ideaal natuurlijk als je hier weinig ervaring mee hebt.

BPM aangifte via het internet

Je kunt BPM aangifte eenvoudig doen via het internet, maar dit is niet altijd mogelijk. Ondernemers moeten dit op papier doen, maar dit kun je ook laten doen door een aanbieder op het internet. Voor een kleine betaling wordt alle informatie over het voertuig opgeschreven en wordt de BPM aangifte voor je gedaan. Dit is natuurlijk superhandig als je hier weinig tijd voor hebt of niet weet wat je moet doen. Er zijn een hoop aanbieders waarbij je BPM aangifte kunt doen. Kijk hier goed na en vergelijk eventueel de verschillende aanbieders met elkaar, zodat je een betrouwbare vindt.