Sloopauto naar de sloperij brengen

Sloopauto naar de sloperij brengen

7 april 2022 Uit Door Redactie

Wanneer je auto te veel schade heeft en niet meer door de APK kan komen, is dat natuurlijk vervelend. Je mag zonder een gekeurde auto niet de openbare weg opgaan en vaak is het niet de moeite waard om deze te repareren. Dat komt doordat de reparatie kosten vaak hoger zijn dan de waarde van het voertuig. Je spreekt dan meestal over een sloopauto en het enige wat je kunt doen, is deze uit elkaar halen of naar de sloop brengen. Wanneer je deze zelf uit elkaar haalt en de onderdelen apart van elkaar verkoopt, kost dat veel tijd. Soms kan het maanden duren voordat je een onderdeel hebt verkocht. Het naar de sloop brengen van een sloopauto, is in de meeste gevallen het beste wat je kunt doen. Maar hoeveel geld krijg je? En waar moet je op letten? In dit artikel gaan we dit uitgebreid uitleggen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Wat is de waarde van een sloopauto?

Wanneer je een auto naar de sloop brengt, wil je natuurlijk weten wat je hiervoor kunt vangen. Een sloperij wilt je auto hebben, zodat ze de onderdelen van de sloopauto kunnen gebruiken. Wanneer de onderdelen nog van een hoge kwaliteit zijn, kunnen deze voor een hoge prijs worden verkocht. Daarnaast stuurt de sloperij de auto naar de scrapper en wordt de auto verkocht als oud ijzer. Maar wat verdien je nu zelf aan zo’n auto? Dat ligt er natuurlijk aan, maar vaak krijg je de waarde van het oud ijzer. De rest wordt door de sloperij niet uit betaald. Wel kan het zijn wanneer het interieur er strak uitziet of wanneer je nieuwe banden hebt dat de waarde omhoog schiet. Onderhandel daarom altijd extra goed met de sloperij zodat je eventueel meer geld kunt vangen voor de sloopauto.

Venauto.nl

Vind de juiste sloperij

Er zijn over heel Nederland verschillende sloperijen waar je terecht kunt. Wanneer je de auto wilt laten slopen, is het van belang dat je een RDW erkende sloperij vindt. Op deze manier weet je zeker dat het slopen goed gaat en dat je een eerlijk bedrag ontvangt. Daarnaast zijn er ook sloperijen die een extra service hebben. Je kunt namelijk de auto laten ophalen door de sloperij en dit kan in de meeste gevallen veel tijd besparen. Je krijgt hierdoor een stuk minder vergoeding, maar je bent wel van het voertuig af. Vergelijk verschillende sloperijen met elkaar en zoek een sloperij die aansluit op je wensen en behoefte.