Je schadeauto naar de sloop brengen

Je schadeauto naar de sloop brengen

7 april 2022 Uit Door Redactie

Komt je schadeauto niet meer door de apk, of is deze total loss verklaard? Vervelend, maar vaak liggen de reparatiekosten hoger dan de waarde van je auto. Dit betekend in de meeste gevallen dat je het voertuig moet verkopen. Echter, is het een ingewikkelde opgave om je schade voertuig te verkopen via het internet. Niet veel mensen hebben namelijk interesse in een schadeauto en zo kan de verkoop maanden duren. Je kunt daarom de schadeauto beter naar de sloop brengen, zodat je eieren voor je geld krijgt. Bij de sloperij ben je direct van je voertuig af en kun je er zelfs een kleine vergoeding voor krijgen. Hoe werkt dat precies en hoe vind je een sloperij? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt, lees het daarom eens grondig door.

De juiste sloperij vinden

Voordat je de auto naar een sloperij brengt, is het verstandig om te zoeken naar een goede sloperij. In Nederland zijn er veel sloperijen en moet je echt goed zoeken naar een sloperij in de omgeving. Kijk goed op het internet naar de verschillende sloperijen en kijk bijvoorbeeld naar de erkenning. Je wilt namelijk dat de autosloperij erkend is door het ARN en het RDW. Door de ARN erkenning weet je zeker dat je sloopauto duurzaam gesloopt wordt. Daarnaast kan het handig zijn om een sloperij te vinden met een ophaalservice. Op deze manier hoef je de auto niet zelf te brengen en wordt deze gewoon opgehaald. In sommige gevallen is dit je enige optie, omdat je met de sloopauto niet meer mag rijden. Heb je een geschikte autosloperij gevonden? Mooi, want je kunt dan contact opnemen om eventueel een afspraak in te plannen.

Autosloop.nl

Wat doet de sloperij precies?

De sloperij zorgt ervoor dat je sloopauto aangemeld wordt voor demontage bij het RDW, hierdoor krijg je een vrijwaringsbewijs. Zo staat je auto niet meer onder je naam en ben je niet meer belastingplichtig. De sloperij gaat direct aan de slag met het voertuig en verwijderd hierbij alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen. Daarnaast strippen ze je sloopauto van alle onderdelen en worden deze goed gereinigd. De onderdelen worden gebruikt voor latere verkoop aan mensen die op zoek zijn naar auto-onderdelen. Wanneer de auto geen economische waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar de shredder gebracht. Het afval hiervan wordt door Autorecycling Nederland verder verwerkt voor hergebruik.