Hoe koop ik een schadeauto?

Hoe koop ik een schadeauto?

14 april 2022 Uit Door Redactie

Waar moet je op letten bij de aankoop van een schadeauto? Het is natuurlijk vervelend wanneer je een schadeauto koopt en het blijkt dat er veel meer schade aan het voertuig zit. Het is van belang dat je naar enkele zaken kijkt voordat je overgaat in de aankoop van een schadeauto. Het kopen van een schadeauto is namelijk ingewikkeld, maar je kunt er veel voordeel uit halen wanneer je dit goed aanpakt. Als je handig bent met het maken van schadeauto’s, kun je hier namelijk veel winst op maken. Daarnaast kun je de schadeauto maken en zelf gebruiken en is het een goedkope oplossing voor vervoer. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij het kopen van een schadeauto? In dit artikel zetten we alles op een rijtje zodat je daar achter kunt komen, lees het daarom eens grondig door.

Wat is een schadeauto

Een schadeauto is een auto die in het verleden schade heeft opgelopen. Het gaat in de meeste gevallen om kleine blikschade, maar het kan ook om grote autoschade zijn. In sommige gevallen kan het zo zijn dat het voertuig niet meer veilig de weg op kan. Dit betekent dat de schadeauto ook niet meer door de apk komt en hier moet je rekening mee houden. Een kleine aanrijding resulteert vaak in kleine blikschade, maar een groot ongeluk zorgt voor grote autoschade. Pas als de auto total loss is gereden en deze niet meer veilig op de weg kan rijden, praat je over een schadeauto.

Sloopauto-online.nl

Autosloperij

Een autosloperij heeft veel verstand van schadeauto’s en zijn ook betrouwbaar op het gebied van verkoop. Je kunt hier perfect een schadeauto kopen voor een eerlijke en redelijke prijs. Op de website van een autosloperij kun je vaak een groot aanbod in schadeauto’s vinden. Kijk hierbij goed naar de verschillende merken en bekijk de informatie over de schade van het voertuig. Er wordt namelijk veel gefraudeerd met schadeauto’s en wanneer je er één op een tweedehands website koopt, wil je dit goed controleren. Bij een autosloperij heb je dit probleem niet, maar is het wel verstandig om de schade te controleren.

Toch online kopen? 

Wil je een schadeauto toch op het internet kopen? Doe dan veel navraag bij de aanbieder over de schade en controleer de schadeauto goed. Er kan namelijk schade zijn dat je niet met het blote oog kunt zien. Kijk bijvoorbeeld goed naar het onderstel van het voertuig, maar ook naar de onderdelen van de motor.